Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt hjärta slår, mina ben går.

Mina handleder ser klena ut.

Din arm når runt hela min midja.

Mina fingrar beniga och seniga.

En skepnad liknande ett streck från sidan i spegeln.

En stolthet eller en skräck.

Är jag så tunn?

Borde en gå ned något kilo till?

Hur hamnade jag här?

Skall jag minnas denna process tills nästa svältperiod?

Vågar inte väga mig.

Är detta min kropp nu?

Kan jag tillåta mig att äta?

Hur passar enbart en halv portion i min mage?

Varför känns hunger så bekant och enkel?

Är det mina kindben som skriker i spegeln?

Ser jag sjuk eller sexig ut?

Hur ser människor mig? Hur ser jag mig?
Har min egen mening någon slags betydelse?

Skulle jag ha välkomnat samma beteende eller självömkan som denna från en vän?

Känner med fingarna över blek hud och känner strukturerna av skelettdelar som staplats på varandra och som stödjs upp av muskler, svaga men ursiningt envisa.

Gillar känslan av skelettets struktur. Skräms av hur tydliga de är.

Skall en skämmas?

Komplexa tanke, komplexa kropp.

Tummens hud som möter ådrar, pekfingrar och långfingrar som dras över käckben och revben. Funderar över hur andra händer och fingrar skulle kännas, eller vad de skulle känna.

Älskade kropp, jag vet inte om jag vill be om ursäkt eller berömma din näringsomsättning. Jag vill att du mår bra, men samhällets ideal influerar min mentala hälsa och får dig lida och kippa efter luft när jag kräver dig att gå snabbt i trappor.

Är stolhet fult i sin strukturella förgörelse? Är stolhet en känsla eller en grundtanke?

Blir en frisk? Slutar en äklas? Slutar en någonstans räkna sig igenom måltider och kalkulationer för mängden skam som slutresulat?

Så länge mitt hjärta slår, låt mig älskas och älska.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Naomi Sand
Läst 84 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-02-14 11:30



Bookmark and Share


    Solbelyst
En text som kan ge läsaren en inblick i aviga tankemönster delvis skapade av ett allt annat än naturligt kroppsideal som pumpas ut i sociala medier och lätt anammas av barn och unga.

Om man sätter ihop din överskrift med den avslutande meningen blir framtiden hoppfull.

Det är bruset däremellan man vill slippa, kan jag tro (?)


2023-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Naomi Sand