Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bofinken och jag

Bakom allt jag gör
finns det en händelsekedja

Däri ingår
att jag föddes
och att mina föräldrar föddes
och alla förfäder och förmödrar
i tusen sinom tusen år

och att mikroorganismer
försåg Jorden med en
syrerik atmosfär

och att de första vätgasmolnen
tätnade till planeter

och att elektroner började cirkulera
omkring protoner

Detsamma gäller för
bofinken




Fri vers av stenhur VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-02-20 13:10



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Varför just bofinken av alla relevanta djur? Kan man undra...
2023-02-25

    Lena Söderkvist VIP
Håll med om att det hela liknar en matematisk sannolikhetsbaklängeskalkyl. Kul fundering, har haft liknande när jag hittat något häpnadsväckande på fossilstränder. Fast så långt tillbaka som till Big Bang har jag aldrig kommit.
2023-02-20
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP