Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyllning till ljusets återkomst

 

 

Äntligen är himmelen blå
och solen lyser minsann
något jag länge väntat på
skönt att mörkret försvann

Vecklar ut vinterstela vingar
lyfter i en svindlande färd
som en fjäril jag mig svingar
i ljusets underbara värld

Det är nog lärorikt ändå
att ljuset ibland försaka
för att till fullo uppskatta det
när det äntligen är tillbaka




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2023-02-22 10:08



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Väldigt vacker och målande dikt! Mörkret får oss att uppskatta ljuset desto mer!
2023-03-01

  Eva Helene VIP
Ja visst, utan mörker inget ljus. Fin dikt.
2023-02-27

  Ninananonia VIP
Äntligen! Ljuset känns i dina ord. :)
2023-02-26

  Kajan VIP
Målande beskrivning att sväva med i efter många mörka dagar.
2023-02-25

  Feminaz
Det alltmer återvändande ljuset gör gott i själen. Det återger du här i ett finstämt poetiskt rim.
2023-02-25

  Lehva VIP
Härlig rytm i en innehållsrik text.
2023-02-22

    Lena Staaf VIP
Fin välkomstdikt till ljuset. Och klokskap om att uppskatta det!
2023-02-22

  Niliboy
Ja, även. Häruppe i det kalla nord!
2023-02-22

  Kungskobran VIP
Du ser ljuset klokt och klart
var dag med ljus är underbart
låt mörkret vika hän
ljuset är vår bästa vän
2023-02-22

  Olof Lagerhorn VIP
Ord som med mjuka och melodiska
vändningar öppnar upp en scen
för vårens ljus.
2023-02-22

  Sparvögat VIP
Jag vilar i dina underbara ord ~
i din fina hyllning till
ljusets återkomst…
2023-02-22

  Öknens Ros VIP
Fint beskrivet om ljusets positiva verkan, utan ljus funnes vi inte.
2023-02-22

  BenGust VIP
Din text får oss stelfrusna
att börja kunna ana oss till
nåt smältevarmt.
2023-02-22

  Maria Sundelin VIP
Ja skillnaden i ljusa timmar syns tydligt
Kramar
2023-02-22

  Blomma-Stjärna VIP
Ja, du har så rätt och du skriver det så vackert! När solen kommer måste vi alla le!
2023-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP