Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1 mars 2022 och Ryssland hade precis startat sitt anfall av Ukraina.


Jag vill sitta bredvid freden

Jag vill sitta bredvid freden
som om hon vore människa

I våra rum ryms alla former
som håller ett mänskligt hjärta

Jag vill känna precis så naket
att gråt och skratt blandas
faller
och välter jorden

Vi får vara precis så udda
att galenskapen når igenom dimman
och suddar ut kriget

För inuti galenskapen finns en glasblå kula
Det är de vi verkligen är
Det vi verkligen känner
Och det är inte farligt

Farligare är att inte lysa
springa iväg från sig själv
och låta sig skjutas sönder

Så jag sitter här med freden
när bomber faller långt där borta.








Fri vers (Modernistisk dikt) av Fröken Röd
Läst 278 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-02-22 13:10



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det hade varit underbart att få sitta bredvid Evert Taube på Gyldene Freden.
2023-02-27

  Emanuel Sigridsson VIP
Texten tjänar syftet på ett elegant sätt, arbetar längs en metod vars mål är: sitta med freden när bomber faller.

Texten har ett nav, strof fyra: där ges orden i min läsning först en ny användning ( sen inte). Det handlar om galenskapens funktion. Strofen kan läsas ur två aspekter: Antingen någon form av tröst eller att vi blir så upptagna av den galna krigshetsaren att kriget suddas ut.

Hur som helst en intressant text.
2023-02-23

  Larz Gustafsson VIP
Ingen fred utan frid.
2023-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Fröken Röd
Fröken Röd