Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det som lurar bland skuggorna kommer sällan upp till ytan?


Det sägs att...Nr.53

Det sägs att man vilar
när man sover
det finns dom
som är vakna när man sover

utan namn
ingen nämd
ingen glömd

som tänker och blänker
som solkatter på väggen
som obrutna silverskatter i jorden

dom som skänker
de som dräper
utan att känna skuld

utan namn
ingen nämd
ingen glömd

det finns dom som är politiker
som profiter
som iskalla profiler i lyxförpackning
gangsters i eleganta frackar
med k-pist i fodrat fodral

som blodiglar bland mörka musslor
i gourmetsås
ett tilltugg utan att ens känna smaken

utan namn
ingen nämd
ingen glömd

det sägs att man dör
när man avlider
att man somnar in när man är borta

det finns dom som är levande döda
gamla stofiler
bland enfaldiga individer
suspekta personer i periferin
som livnär sig på skuggornas sötma

utan namn
ingen nämd
ingen glömd




Fri vers (Fri form) av Conrad C. Knapp
Läst 44 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-22 16:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Conrad C. Knapp
Conrad C. Knapp