Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Pengar är oftast roten till det onda och början till det goda?


Krona klave...Nr.55

Pengar

money makt
hård kall
ett medel
balans blank metall

dollargrin
ett av djävulens flin

mord
liv diktatur
förnedrande handlingar
korrupt frosseri
galningars raseri
ett inåtvänt primalskrik från solar plexus

demokrati

glupskt korrekt slaveri
föda svält
bland orättvisor
nit slit
bördor utan slut

pund

ett barn dör varje sekund
dödens John Blund bor i tredje världen
osund mutkolv
mutar muterar djävulskapet personifieras

pesetas figurerade i Spanien
där dom dog för en tia
där dom lever för en femma
om bödeln får bestämma

en rättskipares dilemma
en infekterad blemma
som sprängs i jordens mitt
en räddare i nöden

ängeln Gabriel skänker renklämmor
det regnar manna från skyn.




Fri vers (Fri form) av Conrad C. Knapp
Läst 49 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-23 11:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Conrad C. Knapp
Conrad C. Knapp