Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Verser efter SVT:s dokumentär "Rörelsen".


NYPROTESTANTISMEN

De nya protestanterna på tjuguhundratalet
har mycket att besvärja som de känner vara galet.
De riktar sina verop över världens demokrater,
Europaunionen liksom Nordamerikas stater.

De nya protestanterna är antiglobalister,
som hånar demokraterna för deras fel och brister.
De misstänker att världen styrs ifrån en dold agenda,
av en elit med blodsband ifrån världens första ända.

De nya protestanterna med neoandligheten,
alternativa fakta utanför realiteten,
de skyller dagens Sverige för att vara vilselett,
att inte inse Sanningen, den som de själva sett.

De nya protestanterna, de känner och de tjatar
men verkar inte veta varför, hur och vad de pratar.
De tillhör bara"rörelsen" och känsloanarkismen
men slutar väl så småningom hos högerextremismen.

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 72 gånger
Publicerad 2023-02-23 19:28



Bookmark and Share


    Askanden
wahabbister
2023-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP