Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
conversation piece från fyrans spårvagn.


“Inte ännu, men snart är det krig här med”

I
jag förstår inte vad hon menar,
vi som har det så bra.
spårvagnarna går,
upp för kullarna
och runt
bakom gathörnen.

II
vi har till och med
fortfarande matbutiker
med färskt bröd
ibland.
det är inte krig ännu
men snart.

III
snälla min vän,
kan du blunda igen?
dina ögon är mörka,
jag tål dem inte
längre.

IV
ja,
jag vet att
allting brinner,
att världen bryts itu,
krossad av våra
tråkiga synder.
men åtminstone
så har vi mat,
och tak,
och dyr värme.
men,
flygplanen går fortfarande
och,
cigaretter brinner ännu.

V
så ja,
du kan fortsätta blunda,
en liten stund till.




Fri vers av Ludvig Sandell
Läst 104 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-02-25 22:20



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det finns människor som längtar efter världskrig.
Krösa-Maja-folket.

Själv vägrar jag att gå gråtande bara för att någon påbjuder det.
2023-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Sandell