Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DRÖMMER MIG

Drömmer mig till grönan skog,
bort från krig och dimma
in till maj, där göken slog
ifrån grynings timma.
Det är så mörkt och kallt här ute i världen.

Drömmer mig till ljusan äng
bort från smuts och pansar
in till junis blomstersäng,
där små älvor dansar.
Det är så mörkt och kallt här ute i världen.

Drömmer mig till högan berg
bort från blod och svärta
till augustis must och färg,
jordens varma hjärta.
Det är så mörkt och kallt här ute i världen.

Drömmer mig till blånand´vik
bort från bomb och pina.
Utav sommarns himmel rik
är de drömmar mina.
Det är så mörkt och kallt här ute i världen.

 




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-02-26 13:09



Bookmark and Share


  Anya VIP
Repetitionerna är effektfulla. Läser och nickar. Förstår inte varför jag ska hålla på och läsa om allt mörkt och kallt ute i världen....ska egentligen stoppa huvudet i sanden och drömma mig bort, jag med.
2023-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP