Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FALLANDE VERSMÅTT

Skön är hexameterns balsam för själen,
dessutom nyttig för resten av kroppen.
Andligen blir du som uppgrävd ur tjälen,
liksom hugsvalad från foten till knoppen.

Trots att Akilles blev sårad i hälen
av kvinnotjusaren Paris, den stroppen
i Iliaden, homeriskt förmälen,
får dig daktylen att fatta galoppen.

Fallande fötter är goda för grälen.
Versens troké är den säkraste proppen.
Huggen pentameter har ej ihjäl en,
men en peon kan ge mördarn på moppen!

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-28 11:16



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Hurra för fallande versmått
Skaparen! Samt Taxametern
som är granne till kommande
Konsonanter?
;)
2023-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP