Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

surrigt

Är det på låssas
eller är det på riktigt
blir inte klok på vilket

Är det en verklig värld
eller en fantasivärld
spelar det nån roll

Är idag idag eller
är idag igår
eller ingendera

Hur ska vi säkert veta
hur det egentligen är
och om det är på allvar nu




Fri vers av ospray
Läst 334 gånger
Publicerad 2004-11-02 15:29



Bookmark and Share


  arie
Det finns en zenbudddhistisk hisitoria om mannen som en natt drömde att han var en fjäril men som sedan på morgonen blev så osäker över ifall egentligen är en fjäril men som nu drömmer att han är en människa. Din dikt vilar på samma grundpelare...eller snarare frånvaron av dessa. Gillar dikten på vilket sätt denär utformad samt ocks dess innehåll. Kommer vi någonsin att veta vad som är vad...och jag tror ej heller att vi kanske ska vrida på dessa stenar alltför mycket för att inte snurra till det. Existens kanske ytterst handlar om medvetna - val, i den bemärkelsen att jag väljer vad jag är utifrån de värderingar, tro och etik jag vill hålla som varandes sant för mig och mitt liv samt mitt sätt att betrakta världen! Tack för en fin dikt samt tankeställare!
2004-11-02

  Rachel Roth
dikt med spännande frågeställningar...hur kan vi få veta hur det egentligen är....kanske man kan närma sig det iallafall...även om man inte når fram helt och hållet. Tycker om din dikt!
2004-11-02

  Elin Isabell
Vi får nog aldrig riktigt veta :)

2004-11-02
  > Nästa text
< Föregående

ospray
ospray