Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Terziner


DET KOM EN MÄNNISKA

Det kom en prima man, så annorlunda
och utan dekadensens skuld och skam,
som vanligen betecknar oss sekunda,

vi föredettingar av sly och slam.
Det kom en människa, en "Guds" kopia,
till världen med ett progressivt program,

för att vi åter skulle vara fria,
bli människor igen med ljus och fred
och slippa vedervärdets litania

med djävulskapets tjut och dödens kved.
Som vanlig människa men ändå udda
kom han att gå bredvid oss på vår led

i tre decennier, för att få sudda
bort orättvisor, avund, hat och nöd
och låta oss av kärlek nåden nudda

och känna evighetens överflöd.
Det kom en prima människa en gång
till oss sekunda, men det blev hans död

och därför blir vår pina ännu lång.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-04 14:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP