Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För krig finns alltid tid

 

 

ur ruiners förvridna skelett

skall en ny stad byggas

det kommer inte att bli lätt

krökta blir många ryggar

 

ett krig skördar mångas liv

lämnar djupa ärr och sår

strid för seger intensiv 

kan pågå flera år

 

tappra soldater strider

lider helvetes kval

de gjort i alla tider

de har inget val

 

soldatens liv en mara

han är en och alla

på alla språk han svara

kommer när nationen kalla

 

det sista kriget kommer aldrig

aldrig krigen kommer dö ut

freden aldrig evig

vansinnet har inget slut

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-04-29 13:42



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
60-talets "Make love not war" blev till nutidens tvärtom. Människans idioti i ett nötskal, inte undra på vi är förpassade till Vintergatans yttersta utkant, ständigt i utvisningsbåset.
2023-05-01

  Kungskobran VIP
Bra formulerat om krigets elände,
som tur är är freden det mest förhärskande i världen
2023-04-30

    Lena Staaf VIP
Sorgesam betraktelse över mänskligt vansinne.
2023-04-29

    ej medlem längre
Vad är frihet?
2023-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP