Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mänskligt

 

 

den människa finns inte 

som aldrig upplevt rädsla

som aldrig känt hat 

som aldrig känt avund 

 

det ligger i vårt arv 

i våra gener 

man kan förneka det 

inför andra och sig själv 

 

dock känslorna finns där 

om än man kämpar emot 

kampen om rätt och fel 

utspelas varje dag 

 

när godhet får råda 

flyr de onda känslorna 

de tål ej bli synliga 

skamfyllda skyldiga

 

men människa vore inte människa

om inte alla känslor inte fanns

vi finns på gott och ont 

krig och fred, sida vid sida 

 

aldrig enas de två

ständiga fiender

freden söker ena 

kriget vill rasera 

 

en evig kamp 

mellan gott och ont 

balansen ibland hårfin 

Gud rår, människan spår

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-03-10 09:23



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Känner hopp
2023-03-16

  bohemen VIP
Man kan välja att vara varm å brinnande
2023-03-13

  Susen VIP
Kloka ord här mycket fint framfört. Om kampen mellan det onda och det goda
2023-03-12

  Bodingen VIP
Lugn, allt löser sig efter vi människor utrotats av AI som programmerats av forskarna till att tänka likadant och se likadana ut. Precis som en viss österrikare och en viss georgier ville en gång i tiden...
2023-03-12

  Kungskobran VIP
Ingen människa vet vad den tar vägen i olika omständigheter
2023-03-10

  Sparvögat VIP
Det goda och mot det onda ~
vem som vinner kampen
speglas i vår själs
sanning…
Tänkvärda ord!
2023-03-10

    Julia Engström VIP
Intressant dikt om människans inre kamp mellan ont o gott!

Välformulerat o vackert.
2023-03-10

    Lena Staaf VIP
Ja vi människor bär alla egensksper inom oss. Det handlar bara om vilka sidor vi vill uppmuntra och låta växa och vilka vi behöver motarbeta.
2023-03-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om kampen mellan det goda och det onda.
2023-03-10

  Solstrale VIP
Kloka rader!
2023-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP