Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

strålkastarljuset

under fotbollsplanens strålkastare
såg vi snön som föll
motorvägens långtradare
tystade löftet jag inte höll

i morgonljuset cyklade jag hem
grät på golvet
inte längre din vän
jag gick aldrig vidare
du växte upp sen

vår lilla ungdom
passerar förbi
en expressbuss mot stan
vi inte sitter i
en telefon som inte ringer
min kärlek från förr
har nya familjens
namn på sin dörr

har du hört något vackert
blivit sagt om dig
i den stenhårda känslan
är du förgätmigej
med en ringmur runt hjärtat
förlät du aldrig mig

vi står på perrongen
du vinkar hejdå
över fotbollsplanen
är himlen grå
under strålkastarljuset
ser jag mina minnen
från när vi var små




















Övriga genrer av nattversioner VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-08 21:42



Bookmark and Share


  bumerang

Liv så poetiskt tolkat.
På någon punkt allmänmänskligt.
Jag blir lite salig av att läsa nåt så fint.
2023-03-22

  Lustverket VIP
Japp. Gillar den sortens reminiscenser från barndomen, de är läkande att skriva och att läsa även när det gäller nån annans bearbetade minnen. Fint att läsa.

vår lilla ungdom
passerar förbi
en expressbuss mot stan
vi inte sitter i

Svinbra komponerat där!
2023-03-08
  > Nästa text
< Föregående

nattversioner
nattversioner VIP