Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kommer aldrig att ångra vad jag sade.


Några ord till en före detta vän


Jag minns din ungdom, du var kall
men rationell och utan ondska
Du sade dig inte alls förstå
den misstänksamhet som börjat gro
Och jag höll med, det gör jag än
det vill säga, den som du var då
Det var så ohyggligt länge sedan
i ungdomens tid, när vi växte

I tystnad flydde åren bort
Du fann din trygghet, jag en avgrund
i arbetslöshetens dunkelrum
en vanvettig fars av statsbeslut
och det gav jag dig kunskap om
Men jag tänkte, värre kan det bli
långt mer än jag finns ju de som lider
av myndighetsmakt här i landet

En afton var du på besök
Jag hade vänligt bjudit in dig
i aningslöshetens ampra namn
och antog rakt inte när du kom
att något med dig hade skett
Hur som helst gick tonen från dig hög
du lät som en adolf, plötsligt galen
och pratade skit om muslimer

Jag sade ”Fuck you!” nästa gång
vi genom ödets gallgång möttes
vid hökarängskajens gråbetong
och du ville göra gällande
att innerst var jag just som du
Att det blev för mycket kan du tro!
Jag ropade ”Fuck you!”, fann i stunden
förlösande frihet i orden.



11/3 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-03-12 10:29



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
som du så bra - och rytmiskt svängigt - skriver; rationalitet kan inte skapa oss medmänskliga -
så synd att din f,d. vän antog rasistiska åsikter -

2023-03-12

  Gunwale VIP
Trygghet (vad det nu var för en trygghet det handlade om här) är ingen garant för toleransskapande. Avgrunder kan lika gärna vara det som får oss att verkligen rannsaka både oss själva och tillvaron i stort, för att sedan landa i en mer ödmjuk och tolerant inställning!
2023-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP