Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poet hamnar i tankar tidigt på morgonen.


Vid tebordet


God morgon, bedårande sällskap i skyn
jag talar till dig, men du hör ingenting
Det gassar mot vägen som leder till byn
alltför tidigt är ännu att störa med spring
Istället är du och jag här, i vår gryning
En fläkt når verandan, en nattvindars dyning
så ljummen och uppfostrad att man kan tro
att i borgerlig boning den danats att bo

Än dröjer till dismorgon fåglarnas flykt
det känner du nog, men vad angår det mig
Rätt mycket ändå, tänker jag när jag tryggt
rör med skeden ut sockret i koppens earl grey
Om vädret kan spås, så är himlen en kula
och vända kan den som en själ på sin sula
Så nyckfull som spådomen lynnig den är
när den sätter sig, tjurskallen, kinkigt på tvär

God morgon, du pippi som nyss flög förbi
och lystrade varken till prat eller klirr
Det gott är om ord utan meningar i
så nog finner jag mig i ditt val utan kvirr
Du struntar i mig, varför skulle du göra
tvärt om när mitt mutter når ingen mans öra
Du lever en kort tid i solen, men jag
får bli kvar här på jord med mitt jämmer ett tag.



5/3 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-03-14 16:01



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Fin rytm. Jag tycker om hur du sitter där och funderar så smått över vädret och skickar vänliga tankar till pippin. Vackert och rogivande!
2023-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP