Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kaptenens bekymmer


Den tungsinte

Bekymmersamt vek sig pannan tusen fickor av avdelningar om bekymmer, besvär och rosornas eld. Tänk om tanken förvirrar en långsamt in i framtiden som en myt som förklarar ett Mem. Rent ordagrant var väl poesin det självklara. Tidigt på morgonen löpte fiskebåten ut ur hamnen. Det var fortfarande mörkt, stillsamt och anledes vackert med den kyssta morgondimman. Suset från sjön, båtmotorn talade om den här dagen skulle lovfyllas. Kapten var tråkig arrogant och en snobbig karaktär. Seglarna flög ovan molnen likt Cirrus moln. Det hände att en fisk sa Godafton, godnatt och trevlig tur. Men kaptenen uppehöll aldrig sitt stim av kreativitet. En sådan fångst och tursamt jakt i natten kryssade båten fram i mörkt vatten och alldeles trivsamt sinnelag. När så färgerna attackerade skrovet och tjäran i ekorna som låg och flöt som skeddrag utan fångst. En del sa Djonker seglade längre. Tja... Längre än vad vår kapten tänkte, trilskades och slutligen sa kvällens Mem. Du dåre som ror utan se dig om du dåre som klär vackra sjöjungfrur i silke av svart natt. Du dåre som aldrig lär. Båten la till, släppte ankare. Och kapten log morgonen visade sig. Vilken vacker dag.




Fri vers (Fri form) av JohnMattias
Läst 52 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-14 18:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JohnMattias
JohnMattias