Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den blodiga personalfesten!

Brännboll en kul lek som man lekte när man var barn, där man använder racket av trä platta och runda är dem o när man svingar dem med armen får man kraft från armen en sving som får iväg den gula tennisboll som man vill kasta. 

Springa i väg runt en bana och passar sig för att bli bränd. 

Har nu blivit till en vuxen lek på en personalfest där man super sig fulla och blir som barn på nytt. 

Drycken blir ett svart gift som vi väljer att dricka, bara för det är kul. 

Den lockar våra själar och skriker att dricka mig för jag är god och kan läka dina sorger för ett tag.

Men när den tar över totalt när festen är slut och man cykla hem, blir färden en vinglig sak som får balansen att svaja. 

När man tappar den så man ramlar och man slår i pannan så man blöder, då är det inte kul mer.

 

I diket låg jag och allvaret började komma då blev jag vuxen igen och tänkte bara på mitt barn. Herre Gud vad tar jag mig till vad håller jag på med. Jag är en vuxen man och pappa till ett barn.

 

När jag kom hem den kvällen såg du mig med skam och oro.

Du var älskvärd och jag var ett svin som inte såg dig.

Förlåt mig.

 




Fri vers (Fri form) av Lyrikensmening
Läst 68 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-15 16:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lyrikensmening