Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att bli rik!

Att bli rik är inte att bli lycklig som man kan tro.

Jag vet för jag har varit där o en dag var jag rik.

Många pengar på kontot gjorde att jag kunde 

köpa vad jag ville.

 

Drömmar skapades och förverkligas

Du var lycklig de lyste lycka i dina ögon.

Jag kunde göra dig glad och det var allt jag ville ha.

Jag gav dig allt och lite till men jag gav dig inte mig.

 

Men så en dag så tog pengarna slut och jag stod där

med saknaden att kunna ge dig allt. 

Men jag ville inte ge dig mig utan bara saker.

 

Svaret på frågan är nej lyckan jag ville känna var i 

äktenskapet, och vara oberoende kunna äga allt.

Ha allt och dela det med dig. Men jag såg inte dig.

 

Men där såg du inte mig, utan bara mina pengar.

Det var vad jag ville tro, men sanningen är en annan.

Du ville ha mig också.

 

När jag var rik kunde också du få allt du ville ha genom mig.

Vilken grej du såg mig då och jag blev glad. 

Va dum jag var, det var inte mig du såg utan mina pengar.

För det var dig jag alltid ville ha och bytte ut saldot mot dig.

 

När pengarna tog slut fanns det inte mer att reda ut.

Ja det var slut och du kastade mig ut på gatan.

Förvånad och ledsen stod jag utanför insåg inte vad som hände.

 

Vad var fel du hade ju allt? Men inte mig det är vad jag vill tro.

 

Jag inser nu att det inte var du som gjort fel utan jag

 




Fri vers (Fri form) av Lyrikensmening
Läst 61 gånger
Publicerad 2023-03-15 18:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lyrikensmening