Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Själens fönster

 

Den vackraste delen i kroppen

Den viktigaste delen i kroppens organ 

Den mest nödvändiga delen för en människa

 

Ögon!

Ögonen!

Ögonen gör själens fönster till hela existensen

 

Ögon som älskar

Ögon som tänker

Ögon som hatar och äcklar

 

Ögon som man älskar att titta på

Ögon som man älskar att titta med

Ögon som man vill gärna se igenom

 

Ögon av och ur fantasi ser

Ögon ur och av drömmar talar

Ögon av och djupt in i stillheten

 

Barnsliga ögon man ser med

Mogna och omogna ögon talar man med

Äldre ögon halkar man med

 

Poetiska ögon skriver man med

Fantasifulla ögon målar man med

Äkta och falska ögon lever man med

 

Utan ögon är livet helt utan nytta

Med ögon är människan stenrik

Med ögon men utan ögon många lever med

 

Det är ögonen som talar till oss

Och bestämmer över oss

Och ser för oss

 

Med ögon eller utan ögon som i mörkret!

Utan ögon men med ögon som i ljuset!

Med ögon tas livet till nästa nivå!

 

Många som har ögon väljer att leva utan dem

Andra blir sin själ som sitt öga

Och andra flammar med sina ögon

 

Se med dina ögon och njut av skaparens underverk




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2023-03-28 09:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP