Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet och döden

 

 

Vi pratade om organdonationer
dottern och jag

hon var en ung tjej
som kämpade med det tredje återfallet
tanig, blek och trött

-Mina organ kan ingen ha
sa hon
men dom kan vara till nytta i forskningen

hon efterlämnade en kärleksfull gåva
på livets strand
innan båten sakta gled ut
på evighetens hav




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-03-31 09:26



Bookmark and Share


  MaLo VIP
Stort att tänka så.
Vemodigt och vackert återberättat.

2023-04-06

  Eva Helene VIP
Text som berör. Kärleksfullt i smärtan och vemodet.
2023-04-04

  Susen VIP
Vemodsvackert om sorgen. En kärleksgåva att få läsa dina ord
2023-04-02

  Respons VIP
Sorgligt och kärleksfullt!
2023-04-01

  Sparvögat VIP
Så fint ~ en generös gåva som givits…
Berörande vilar orden…
2023-03-31

  Anya VIP
Berörs verkligen av din text, särskilt den första halvan som känns så äkta och stark. Tack för att jag får läsa. <3
2023-03-31

  rostspik VIP
En viktig fråga som det pratas alldeles för lite om. Det råder organbrist och folk ligger och dör i väntan på transplantation.
2023-03-31

    Lena Staaf VIP
Den som donerar sina organ tänker på fler än sig själv. En god sak!
2023-03-31

  Maria Sundelin VIP
Organdonationer är viktiga oavsett till vad.
Varma kramar
2023-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP