Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sensmoral: Vita européer kan inte föra sig på savannen.


Vad går det åt strutsen


Vi reste runt i Afrika
och tog oss till en stor savann
den nobla klanen Klinkenkvark
med make, fru och så moster Ann
Vi filmade när lejonen
var vildmarksbilen hack i häl
De röt som alla vilddjur gör
det var inte våra nunors fel
Om alltför nära kommer de
sade jag, så slår jag dem ihjäl

Aj-aj! Aj-aj!

Vi fann en flock av vackra höns
fick genast sug på hönsbuljong
Så fina höns! Vem lät dem gå
i frihet, säkert en dummerjöns
Men hönsen lyfte och flög bort
tillryggalade flera mil
Att följa dem var inte lönt
vi satt där vi satt i vinglös bil
Då plötsligt såg vi lejonen
rusa fram som i en motorfil

Aj-aj! Aj-aj!

En krokodil fick syn på oss
och slickade sin pansarnos
Kom an du bara, mälde jag
så gör jag om dig till krokomos!
I fjärran gick ett fjäderfä
med näbb på skaft och långa ben
Med ilsken blick den följde oss
och lejonen sprang nu hem i sken
Vad krokodil’n beträffade
så försvann han med, var inte sen

Aj-aj! Aj-aj!

Vi såg en sebraflock som drog
åt motsatt håll där strutsen var
och gnuerna, de följde med
tills endast fågeln och vi var kvar
Så spände vi upp tältet vårt
såg strutsen närma sig med språng
Jag anade av pippins blick
att någonting hade gjort den vrång
att aftonen i all sin glans
kunde komma att bli mäkta lång

Aj-aj! Aj-aj!

Från tältet fick vi sedan se
hur fågeln anföll bilens huv
försökte bända plåten upp
betedde sig som en inbrottstjuv
Den hackade mot däck och fälg
den stampade upp markens lag
och hoppade till sätet upp
Vad går det åt strutsen, sporde jag
alltmedan Moster ymnigt grät
för sin helförstörda utflyktsdag

Aj-aj! Aj-aj!

Så småningom gick luften ur
vår struts, som lade sig pladask
vid jeepen, såg så slött på oss
med krafter som hos en agnad mask
Den vred sitt huvud av och an
Jag frågade hur det var fatt
Då sträckte den sig, stolt, förnäm
och sade Vet du då inte att
när struts blir kallad fjäderfä
väcks hans mannamod, och han får fnatt!

Aj-aj! Aj-aj! Förlåt
Nåväl.



25/3 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-31 15:04



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Poetisk safari ala Jumanji dvs spelet som Robbin Williams råkade i våldet på fick din roliga och bra text mig att tänka på!
2023-04-03

  Respons VIP
Safari på savannen verkar vara något för de modiga och äventyrslystna.
2023-04-01

  Blomma-Stjärna VIP
en innehållsrik och rolig sångtext med oväntat slut!
2023-03-31

  TrollTörnTrappan VIP
Strutsar har ju också sin stolthet, ja! Tycker de är vackrast när de slingrar sig i par om par spegelvänt. Jag har bara "mött dem" i Borås Zoo, med snygga zebrorna på samma "savann", intill girafferna, men lejonen förstås för sig. Måtte varit en ungdomligt naiv blick som trott sig kunna kontrollera en krokodil?!
2023-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP