Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, som dikten lyder. Mitt liv är likt ett frö!


Frön

Mitt liv är likt ett frö. Fattig och ledsen kämpar jag mig upp för att snart få dö. Står i en kö för att få vatten. Väntar på dagen, väntar på natten. Allt för att finna vatten.

Ett rep är likt mitt liv. Sårbar och fruktbar känner jag en kniv. Skära och såga igenom mitt liv. Skära genom mitt ensliga driv.

Mitt liv är likt död. Vila och sova igenom sin nöd. Veta att dagen gryr när du hyr din kropp. En dag fastnar du likt en stenhård propp.




Bunden vers (Rim) av Hilding Wickström
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-02 17:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hilding Wickström
Hilding Wickström