Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ord som sakta går att tumma på som gryningsräder och gryningsrader ... och ord som drar iväg med en som värsta hunddagis, den sorten


ÖVERGÅNGSRITER 2

gryningsrader

aldrig vänja sig
störta rakt ner på kudden när du vaknar
istapp i hjärtat
tappa tråden
drömmar som bryts
tappa ord
tappa

gryningsradar

skärande ljus
blixtrande lysen
blinkande varningsljus
grenar med vassa tallbarr
popmusik med ständiga upprepningar
synt

gryningsgrader

lugna andetag
gula mjuka öronproppar
stora uppblåsbara fåtöljen
helyllefiltarna
stryka fingrarna över en silkesmjuk pocketbok
doften av varm jord och smältande snö
vaniljkräm

grynna

sammetssand
framtidsland
vänskapsband
stridsförband
tryckförband
tand för tunga och tunga för tand
sy för hand
rand för rand
sitta sitta
hand i hand



Fri vers av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-04-02 20:28



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Rolig associationslek med ord som övergår i olika tillstånd. Påminner om Bodil Malmstens teknik.
2023-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP