Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hälsokontroll

 

 

-Vad kan jag hjälpa dig med
frågade läkaren

-Helst ingenting
svarade jag
jag är på hälsokontroll

Han började
med att lyssna på hjärtat och lungorna
klämde och kände
avslutade med att kolla blodtrycket

Jag hör av mig
om det är något som behöver åtgärdas
sa han
innan jag skulle vidare till labbet

Han hörde inte av sig

Efter några dagar kollade jag journalen
allt var normalt

Längst ner fanns anteckningar

Patienten är på gott humör
och är stabil och stadig i gången




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2023-04-05 10:16



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Med laboratorieresultatet på fickan (ja din ficka, där jag hoppas det ligger nu) och med doktorns klara blick i åtanke så tror jag du kan vara alldeles lugn. :)
2023-04-13

  Solstrale VIP
Fantastiskt!
2023-04-12

  Lehva VIP
En underbar text om det vardagliga.
"Stadig i gången". Låter stabilt =)
2023-04-06

  Sparvögat VIP
En hälsokontroll kan både skapa
oro och ångest…
Sån lycka när allt är bra!
2023-04-06

  BenGust VIP
Hälsokontroll med lycklig utgång.
Kan i andra fall bli påförd sjukdom
man inte visste man hade.

Bekant gjorde rutinkontroll.
Visade sig ha elakartad cancer.
2023-04-06

  Blomma-Stjärna VIP
att ha en bra hållning och stadig gång och dessutom ett gott humör är den bästa utgångspunkt!
2023-04-05

  Gunnel Eriksson VIP
Märklig anteckning längst ner. Ibland kan man verka glad därför att man är
nervös.
2023-04-05

  Kajan VIP
Lite som att vara på service, när man tänker efter. Skönt att kunna gå för egen maskin därifrån .
2023-04-05

  Anya VIP
Lustigt. Vi har varit på samma ställe idag. Vården. Lite "rolig" journalanteckning. Vad vet läkaren om det som sker inombords.....tänker jag.
2023-04-05

  Lottie Ålhed VIP
Stabil o stadig i gången låter betryggande
2023-04-05

  Poesia VIP
Tänk om man kunde lyssna på hjärtat och det kunde sjunga ut sin sorg. Leenden kan lura omgivningen medan det inuti känns mörkt. Gott då att kunna gå till doktorn och i alla fall få veta att ens egna hälsa är god. Sedan skriva ur sitt hjärta det som gör så ont - att få respit denna lilla stund.
2023-04-05

  Maria Sundelin VIP
Låter som ett bra utlåtande
Kramar
2023-04-05

  Olof Lagerhorn VIP
Skönt att höra att allt var normalt.
2023-04-05

  Kungskobran VIP
Vilken lycka, de brukar ju hitta något fel för det mesta, men din test var kanske inte tillräckligt omfattande
2023-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP