Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hittade den här texten skriven efter ett besök på pallativa . nu är hon död den kära vännen.


Ann jag hittar dig!

hon sa
jag har byggt en låga som kan bära min sorg genom rymden en sista gång
du ler och är en drottning som tar emot i sjukrummet
du får gråta sedan
du säger
fördelen med att bli sjuk är att jag upptäckt hur mycket folk tycker om mig
kanske hade jag aldrig upptäckt det om jag klarat mig själv
som jag alltid gjorde tidigare

upptäckt att jag kan ge genom få
på något omvänt vis
jag är färdig nu
och du får gråta sen när du gått härifrån
jag har ingen tröst att ge säger hon

senare på kvällen kommer jag hem till ett iskallt kök
dricker ett stort glas päronkonjak
skålar med den självlysande svanen av plast på verandan
ser ut i decembermörkret

hon hade rosa naglar
hon sa att hon inte var rädd
lågan stod klar kring henne redo att bära över gränsen som skiljer oss åt för alltid
förenar oss i ett längre perspektiv





Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 539 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2023-04-05 12:15



Bookmark and Share


  Respons VIP
Fin blick för detaljer som ramar in sorgen och tar den vidare.
2023-05-16

    ej medlem längre
Djupt berörande text.
2023-05-10

  Lustverket VIP
Starkt förmedlat.
2023-05-08

  Monika A Mirsch VIP
Underbar är din dikt - djup - värmande - trösterik - "i ett längre perspektiv" - tack!
2023-05-07

  Cikoria Blå VIP
Äkta.
2023-05-05

  räddare/antenner
Det här tycker jag mycket om! Mycket vacker och med väl valda detaljer. Smärtsam men angelägen
2023-04-18

    Lena Söderkvist VIP
Ett mäktigt minne, verkar ha varit en klok person.
2023-04-06

    Lena Staaf VIP
Vackert, ömsint och osentimentalt om en vänskap som bär ända över dödens tröskel.
2023-04-06

  Mats Edin VIP
Rörande och berörande
2023-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP