Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Stjärnan brinner gul


På denna plats

Jag bor på en plats

Som osar trygghet

Jag har kommit hem

Vid en ålder som

Lyser alldeles för gammal

För att gifta mig och skaffa barn

Och Medverka i denna lek

Ändå ger jag sken av att

Vara med på detta frivilligt

En kvinna säger vad hon tycker; 

”Samtycke ska det vara” säger hon

Om jag ändå kommit

På detta vid 20 års ålder

”Det var mycket som inte fanns

För 40 år sedan men som finns idag.

Att upptäcka livets helighet

Är det aldrig försent att göra”

Säger hon och ler sitt vackraste leende

”Men en viss tragik osar det

Att upptäcka livet försent” säger jag

Men gifta sig och skaffa barn

Bör man inte Göra efter

en viss ålder på äldre dagar

"För barnens skull" säger hon

Det ter sig som något tragiskt

Med människor som säger

Att de på ålderns höst

Äntligen hittat kärleken!?

”Det kan man göra oavsett ålder” säger hon

Det är nog i senaste laget

”Ålder är bara en siffra” säger hon

Men den är en himla massa

Kropp också som har förändrats

Mot förr när man var yngre

”Jag bryr mig inte om sånt” säger hon

Och hon fortsätter optimistiskt och säger

”Låt oss älska ikväll, en sista gång”

"Imorgon då? Vad ska vi göra då?" säger jag

"Om vi finns kvar imorgon??" säger hon

 

Taleptox Skrev

Den 20230408

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 90 gånger
Publicerad 2023-04-08 08:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP