Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Skam

Vill ge hela mig. Ge allt som finns inom mig. Vara till lags. Säga ifrån. Ge råd. Lyssna utan att vänta. Tårarna väter min blick. Jag har ändå inget att ge. Vem är jag att fostra. Råda. Vem vill spilla sin själ för mig. Löjeväckande att jag är värd.

Önskar jag kunde leva ut. Visa mig.

För dig gör jag vad som helst. Allt. Bara du ber mig. Be mig. Jag kan bära allt lidande. Jag kan bära all smärta. Jag njuter så länge som du ser mig. Se mig. Jag står här blottad helt utan försvar. Dina ord monterar ner min själ. Du förgör mig.

Be mig lida för dig. Skälver av iver.

Vill leva i ett Mahlerstycke. Kämpa för min drottning. Kanske förlora men få kämpa. Ära, ridderlighet, kamratskap. Begrepp från en svunnen tid. Pojken i mig trånar efter storheten i att få bära världen på sina axlar. Vill dömas efter min förmåga. Svärdets sandiga grepp i min hand. Ansträngningens blodsmak. Svetten
som droppar från min haka. Stridsropet river min hals.

Allt som är jag är ditt. Rikta mig.

Har jag kämpat för rätt syfte. Är det för sent att börja om. Kan ju inte börja om men bygga vidare. Är jag värd att kämpa för. Borde jag kämpa för mig. Varför har jag inte kommit längre. Var vill jag komma. Väntar på att bli kallad. Få mitt kall.

Jag skäms för mig själv.
Fri vers (Fri form) av Hoddmimer
Läst 142 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-04-12 00:45Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hoddmimer