Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Handlar inte om Herzog och Klaus Kinski.


Frienemy


F(r)iend(e)
tåligt liden
fiende
tåligt liden
dock med ände

så ankommer dagen
för fältslagen
värjdragen

fiende förgjord
ligger i jord

sörjd
av ingen

saknad
av alla

för vem ska vi nu hata
vem ska vi nu okvädesord kalla




Övriga genrer av Cugel
Läst 115 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-04-13 17:10



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Insiktsfull skrivelse
Jaa! Vems ska nu hatas?
Tänker lite på mass-media
hyena-drevet som i tidningar
och i cyberrymden jagar
vidare efter nya sensationella
offer att sätta tänderna i?


2023-05-16

  Kungskobran VIP
Här vilar jag, den okände soldaten,
inunder en triumfbåges vita marmorvalv.
Man hittade min kropp – nåja – åtminstone en halv,
och jag fick fin begravning utav staten.

Ruben Nilson
2023-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Cugel
Cugel