Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upp och ner på stegen

 

 

Har tillbringat mycket tid
på att förnya sovrummet

 

garderoberna är vita och fina
som om dom vore nya

upp och ner på stegen

 väggarna har fått ny färg

upp och ner på stegen

 ett mödosamt arbete
som krävt pauser och värktabletter

 

glad och tacksam
att jag kan ta mig upp och ner på stegen

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2023-04-14 09:53



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så fint och med stark igenkänning läser jag detta. Heja dej!
2023-04-18

  Susen VIP
Fint fångat om det vardagliga i livet som ibland är både upp och ner på stegen
2023-04-16

    Peter Söderqvist
Fint skrivet. Du fångar vardagen så fint och uppmärksammar lyckan som bor där.
2023-04-16

  Öknens Ros VIP
Starkt jobbat! Själv har min man förbjudit mig att klättra upp på stolar efter att jag föll och slog ena armen illa.
2023-04-15

  Blomma-Stjärna VIP
talande bild om vilja och våga
i medvetande om att en dag
är det för sent får våghalsiga
steg upp och ned
2023-04-14

  Lehva VIP
Så fint att kunna uppskatta det som är självklart för de flesta. Väl beskrivet.
2023-04-14

  Olof Lagerhorn VIP
Ja, att ta sig upp och ner, och arbeta från
en stege kräver mycket av oss; en originell
och bra bild av vår vardag.
2023-04-14

  Sparvögat VIP
Viljan kan försätta berg ~ i tacksamhet…
Fint tecknar du orden!
2023-04-14

    Lena Staaf VIP
Glädjen över arbetets resultat och oron övet den sviktande muskelkraften. En dag går det inte längre. Må du inte falla och bryta dig bara! Stegar har fått många människor på fall.
2023-04-14

    Lars Gullberg
Dikten pekar på det faktum att en dag så går det inte längre. Att "in med det nya" har ett vägskäl, men att livsgnistan är så stark i oss.

Så därför är det en fantastisk dikt på många sätt

Bokmärker
2023-04-14

  Respons VIP
Det kan kännas både som en sorg och glädje att kunna ta sig upp och ned för stegen. Glad för att det ännu går. Ledsen för att det har blivit svårare.
2023-04-14

  Maria Sundelin VIP
Var försiktig
Kramar
2023-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP