Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Stjärnan brinner gul


Okänd identitet

En grupp med människor stod i ett gathörn

Och en av dem , en kvinna i medelåldern,

Vände sig om när jag gick förbi och

Pekade på mig och sa ”Han som går där

Försöker sätta fast andra” sa hon och hon

Lät skräckslagen. Jag undrade hur det kunde

Komma sig att hon sagt så när jag var den

Som fått anmälningar mot mig

På det senaste jobbet jag varit på!?

Jag fortsatte gå på trottoaren och passerade

Gruppen på fyra personer som stod där

Sedan dagen efter kom jag till kursen jag gick

På för arbetssökande på ett datortek

Och en kvinna satt vid en fika rast och spekulerade

”Man vet inte var man har honom.

Han kanske är en sån där ”Underskydds agent”

Som dom som är med på Tv för att undersöka

Hur verksamheten fungerar vad tror ni??”

En annan äldre kvinna som också gick där trodde att

Jag var Polis, Hon sa ”Han kanske är Polis”

En annan man trodde jag var militär

Och han sa sedan ”Han är ju militär”

Och en tredje person trodde jag jobbade som vakt

Det spekulerades hejvilt om min identitet

Hur lite vi vet om och känner varandra i det

Samhälle som vuxit fram till numera

Jag var bara en arbetssökande ingenjör

Men hur skulle de som spekulerade om min

identitet kunna veta det ???

 

Taleptox Skrev

Den 20230414

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 55 gånger
Publicerad 2023-04-14 14:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP