Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Stjärnan brinner gul


Brustna harmonier

Underfundiga tendenser

Irrationella dogmer

Bryter sönder

En människas sinnen

Och själsliga liv

Bakom lagen gömmer

Sig de som styr vårt land

En kvinna längtar efter stora

Övermänniskor som ska styra

Hon letar förgäves i all hast

När en man anser att inget mänskligt

Är vare sig stort eller evigt!?

I musiken kan man finna den ro

Som man saknar annars

I livets mångfald

Harmonierna krackelerar

Och brister i inkluderande

Mångfald och mångtydighet

Och spricker ut i tonernas kosmos

Villrådigt brister det i villfarelse

Kring mytomaniska tendenser

Hur detta ska sluta vet en man

Annars tycker han livet är svårt

När brustna harmonier florerar

 

Taleptox Skrev

Den 20230415

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 86 gånger
Publicerad 2023-04-15 06:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP