Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glädje

 

 

jag drar mig tillbaka till min vrå

där är jag ensam och allena

där är himlen alltid blå

kan mig med det sinnliga förena

 

bilder flödar i stridande ström

fåglars sång mig inspirerar

fjärilars dans som en vacker dröm

naturens mästare dirigerar

 

allt detta är mig givet

så underbart och skönt

så härligt är livet

men det är också skört

 

du har gett mig kärlek

du har gett mig kraft

men också svek

nederlag jag haft

 

men alltid rest mig upp igen

har inte gått ner för räkning

livet är min bästa vän

den har hjälpt min läkning

 

ärren har blivit många

minner om svåra stunder

men lyckliga stunder fånga

det är ett mindre under

 

att jag fortfarande är kvar

men högre makter ville annat

livet ger, livet tar

men jag har envist stannat

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-04-25 16:21



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Livet - en prövning
2023-05-01

  Sparvögat VIP
Jag finner mycket glädje och tacksamhet
i dina fina ord…
2023-04-27

  BenGust VIP
Bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge. Smidiga rim.
2023-04-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om livskraft och livsglädje.
2023-04-26

  Cikoria Blå VIP
Fint berättande dikt.
2023-04-25

  Mats Edin VIP
Så vackert, sammanfattande och fortsättande i ett
2023-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP