Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


en sällsynt inblick i svunna tiders medicinska journaler


Skeppsjungfrufeber



tårarna rullade en i taget, avmätt som
av en osynlig taktpinne nånstans inne
bakom all febrigt rodnande domnad

okontaktbar hade hon gråtit i dagar



Ett ursinnigt korsdrag slog plötsligt
alla dörrar ur led från sina gångjärn

hon satte sig upp, stirrade ursinnig
på klockan som stannat och sen på
dörren,
innan någon visste ordet av rusade
hon ur bolstret rakt naken ur tiden


Hon sågs aldrig igen, vare sig i liv
eller som kadaver, inte ett fotspår







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-29 00:25



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Mmm, texten väcker tankar och känslor. Det är som att stanna kvar inför en tavla istället för att bara vidare gå, som rastlöst och undra, skulle ett jag ha reagerat annorlunda en annan dag?
2023-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP