Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett barns tankar om livet och döden

 

 

Barnbarnet kröp ihop hos sin mormor
som vilade i sin säng

låg länge och såg på ett älskat ansikte

plötsligt kom en oväntad fråga

-Skall du dö snart?

-Varför frågar du det?

-Du är gammal och skrynklig
och jag vill ha dig så länge jag lever!




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-05-01 10:49



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Måste redigera. Text
2023-05-03

    Lars Gullberg
En svindlande texst. Den verkligen nuddar kärnan av liv. Existens, död.

De två som egentligen hänger ihop. Det som är.

Så, egentligen så självklart, men ack så känsligt. Man egentligen inte vill kännas vid.

Du är så himla bra. Som alltid.
2023-05-03

  Öknens Ros VIP
En impulsiv och ärlig kommentar från barnbarnet.
2023-05-02

  Sparvögat VIP
Barnen talar som tanken vilar ~
kärleksfullt och värmande…
2023-05-02

  Kajan VIP
Ur barnamun o.s.v.. En historia med inneboende värme.
2023-05-02

  Eva Helene VIP
Så ömsint och kärleksfullt!
2023-05-02

  Respons VIP
Raka tankar och frågor kommer från barnen. En härlig kommentar från ett barnbarn.
2023-05-02

  Maria Sundelin VIP
En gullig tanke från barnbarnet
Kramar
2023-05-01

  Anya VIP
Barn och döden...mycket fint sammanstrålat.
2023-05-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Barn frågar för
för att få veta ej
alls som en del tror
för att reta... .. .

2023-05-01

    Lena Söderkvist VIP
Gulligt allvar. Så typiskt barn. Tänker med hjärtat. Varför gör inte alla det, frågar jag mig.
2023-05-01

  Lottie Ålhed VIP
Av barn och dårar får man höra sanningen är det väl talesättet lyder!
2023-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP