Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Letar efter en själsfrände





"Nattparken och dom osynliga fåglarna.
Ett hål i ett berg. Ögon. De rör sig.
och våra tomma blickar försöker flaxa med vingar som små barn,
efter soluppgången."



"Nattsjön. Den viskar. Men en vind har trängts sig före. blåser bort
allt det hon ville säga. Begraver stjärnhimlen i regn en natt till."



"Att sitta vaken en hel natt
att höra tankarna besegra tystnaden. Orden som flaxar runt runt
letar efter en själsfrände. Ett öra som kan höra någons tankar.
Min mun är förseglad. Tankarna äger natten."




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 175 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2023-05-02 12:57



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet! Att i stillhet låta tankarna fladdra och samtidigt känna vemodet att inte ha någon att förmedla dem till.
2023-05-05

  Anya VIP
"Tankarna äger natten". Så träffande avslut. Jag faller också för:
"våra tomma blickar försöker flaxa med vingar som små barn"
En så talande liknelse.

Kanske skulle man sitta vaken en hel natt och höra tankarna besegra tystnaden? När man var ung vakade man men då var man ju ett helt gäng som pladdrade. Kanske ska man acceptera att man inte kan sova och bara slå sig ner och låta tankarna komma? Du inspirerar!
2023-05-04

  Fjellhuldra VIP
En mycket vackert skriven dikt.
Där orden lätt flimrar för ögats blick.
Ett starkt vemod att finna sin själsfrände i natten djup.
Fin avslutning ,min mun är förseglad
tankarna äger natten.
2023-05-03

  Marita Ohlquist VIP
En berörande och vemodsvacker text om en längtan efter en själsfrände.
2023-05-03

  Minkki VIP
Du kan det där! Att skriva känsligt och sant och fånga läsaren med Din egen still. Bra!
2023-05-02

  Staffan Nilsson

Många bottnar!
Spännande.
Citattecknen skapar distans, men innanför är allt så känsligt.

En sorts nätdejtning snyggt och smärtsamt gestaltad.

En av de finaste jag läst på poeter.se!

2023-05-02

  Sparvögat VIP
Här vilar skönhet i vemodets toner ~
sökandes efter själsfrändens hand…
”Tankarna äger natten” ~
underbara ord…
2023-05-02

  alicja lappalainen VIP
Naturen och människan. Existensen utan relation till varandra.
Det enda som förena dem är ensamheten. Vi vet inte hur naturen upplever den. Människa längtar till identifikation med den andre.

2023-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg