Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om blyga, bleka Sagas gåtfulla irrgång


Svart dagg



fullmånen skämde riktigt bort den där natten
hon gick naken ur huset rakt ut i tysta skogen
där en sällsynt kall dagg dröp tung över fälten

barfota och blind, men målmedveten



Minnen blev till skrönor irrande än mer vilse
än spåren hon faktiskt lämnade men ingen
såg på grund av den ovanligt tunga dagg som
lämnade hela gårdar utan skörd den hösten








Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-05-04 23:45



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En man kan sprida sin dagg litet varstans i världen, men en sköldpadda kan likt en fisk eller höna lägga många ägg, liksom en del andra djur som inte föder 'levande ungar'... En del hanar eller kanske hannar, tar hand om ruvande eller i alla fall sina ungar. Det borde säga barnlösa par något, att skaffa husdjur har sin speciella uppgift. (Jaja, telefonen ringde och störde mig mitt i min utläggning om djurens märkliga utgifter)
2023-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP