Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrivförmågan varierar

 

 

 

Jag ruvar texternas ägg
som en fågel i sitt näste

väntar på att dom skall kläckas
lämna boet och flyga iväg

en del får starka vingar
når oanade höjder

några har sämre flygförmåga
kommer inte så högt

en del fastnar i skalen
kommer ingenstans




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2023-05-05 10:15



Bookmark and Share


  Susen VIP
Träffsäkra ord från poeten här som flyger och når fram.
2023-05-12

  Rise Little One
Det stämmer från punkt till prickar.
2023-05-10

  ResenärGenomLivet VIP
Visst är det så...Känner så väl igen mig...
2023-05-07

  Elinor Sörensson VIP
Ja, så är det.
Orden lever sitt liv i poetens
huvud men kommer inte alltid
flygfärdiga ut.
2023-05-06

  Olof Lagerhorn VIP
Originell och väl utvecklad bild som,
med sina egna lätta och mjukt
flytande rader, visar oss poesi med
luft under vingarna.

2023-05-06

  Öknens Ros VIP
Bra liknelse, precis så är det!
2023-05-06

    Lena Staaf VIP
Fin och rolig bild! Dikterna har olika förutsättningar och livskraft.
2023-05-06

  Respons VIP
Fin liknelse med diktandets vedermödor.
2023-05-06

  Kungskobran VIP
Alla har vi våra ljusa stunder
2023-05-06

  Blomma-Stjärna VIP
Ja, så bra sagt om orden som vill ut och pröva sin förmåga!
2023-05-05

  Kajan VIP
Lite kul liknelse, och sedan kan de ibland ta de första stegen ut i världen.
2023-05-05

    Max Poisé
Snyggt. Precis så!
2023-05-05

  Sparvögat VIP
Så fina är orden ~ som
fått starka vingar…
Underbart beskrivet!
2023-05-05

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Bra analys!
2023-05-05

    Lars Gullberg
Stark igenkänning och vilken fin beskrivning av skapandeprocessen.

Mästerligt som alltid.
2023-05-05

  Maria Sundelin VIP
Igenkännande
Kramar
2023-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP