Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Parafras på sång ur "Segertoner"


TACK, O "GUD"!

Tack, o "Gud", för tid som runnit!
Tack för tid som komma skall!
Tack för allt jag inte hunnit!
Tack för allt i alla fall!
Tack för lidelse och tuktan!
Tack för dumheter och skam!
Tack för modlöshet och fruktan!
Tack för att jag vågat fram!

Tack för att jag gammal blivit!
Tack för allt jag inte blev!
Tack för skrifterna jag skrivit!
Tack för dem jag inte skrev!
Tack för allt jag aldrig frågat!
Tack för svaren som gett tröst!
Tack för oron som mig plågat!
Tack för lugnet i mitt bröst!

Tack, o "Gud", för visa vänner!
Tack för fiendernas flock!
Tack för dem jag inte känner!
Tack för dem jag undflyr ock!
Tack för livets krokigheter!
Tack för känslans varma famn!
Tack för tankens tokigheter!
Tack för tron - i Jesu namn!




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 26 gånger
Publicerad 2023-05-09 20:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP