Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av kärlek

Av kärlek till mina döttrar har jag passerat industriområden, larmande motorvägar och gigantiska byggvaruhus. Även på väg från är jag alltid på väg till. Gång på gång passerar vi den fallfärdiga ladan som ruvar på mörker och den ständiga faran med fallande tegelstenar. Hästarna står blixtstilla i regnet på den söndertrampade marken. Om de kunnat stava till ordet längtan hade de varit med varandra på ängen eller sökt skydd för regnet på den plats där de får omsorg. Precis som vi. Väggarna lutar sig mot varandra i en självklar gest av ömhet. Mina fingrar tränger in i Gunnebostängslet. Jag håller mig kvar i friheten att konsumera och transporteras. Samma stängsel som håller mig borta från fångarnas gemenskap håller mig långt ovanför barnets blick på världen.

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-05-10 04:21



Bookmark and Share


    Kämpendahl VIP
5/5.
Blir bättre och bättre för gång jag läser.
2023-05-14

  Staffan Nilsson
Gillar!
Ja i grunden är världen gränslös.
Murar dödar medkänslan.
2023-05-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om skilda världar, frihet och fångenskap och skillnaden mellan den vuxnes och barnens sätt att se och uppleva.
2023-05-10

  TrollTörnTrappan VIP
Sann Tranströmer-klass på både formuleringar och tankegångar i den här prosadikten!?!
2023-05-10

  Lottie Ålhed VIP
Intressant. En dikt med många bottnar.
Vad gör man inte för sina barn?
2023-05-10

    Lena Söderkvist VIP
Det där med gunnebostängslet är mig så bekant, så det måste vara något särskilt med dem och de barndomsminnen man har i övrigt. Och det här att traska samma väg varje dag gör man så klart för försörjningens skull. Har man barn så kan man helt visst säga att det görs av kärlek.
2023-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP