Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klass 2a

Sylvie från Frankrike
Svetlana från Sovjet
Lena från Sverige
och den där bollen som vi kastade till varandra

Tafatta i vår längtan

Skolgården som tummelplats

Fejkade slagsmål
Heja Stickan!
Heja Sten!
skrek vi så det hördes ända till lärarrummet
ut sprang en lärare för att upptäcka
en tändsticka på en sten
Hålla huvudet kallt när alla skrattade

Jaga och bli jagad
Upptryckt mot en vägg
i en klunga av kroppar

Fröken Berit hotade med pratkvarnen
Skämmas inför klassen
Stå ensam där i hörnet
med pratkvarnen på bänken

Och den brända bollen som fångades som lyra
Och det höga hoppet mellan twistbanden
som hänger kvar där i luften
som utropstecken för min barndom

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-11 08:48



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Så fin tidsmålning
2023-05-15

    Lena Staaf VIP
Målande minnen från barndomen skrivet med kärleksfull blick. Gillar särskilt bilden med twistbanden!
2023-05-12

    Lena Söderkvist VIP
Känner delvis igen det. Har ju varit ung en gång jag med. Skolgården är grodden, ur den spirar hela vårt samhälle, avgörs kanske våra liv.
2023-05-11

    ej medlem längre
Kanske läste jag in för mycket, men så är ju poesi. En chans att spegla sig själv i andras tankar, och lägga till eller dra ifrån utifrån sig själv. Fin text oavsett, som gav mig utrymme att minnas egna utropstecken.
2023-05-11

    ej medlem längre
Ögonblicksbilder med plötsligt och drabbande mörker insprängt. Så som det är, i livet. Texten berör mig.
2023-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP