Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förvirring

Ser du horisonten?

Jag tar tag och håller fast
om en ribba i ribbstolen
väntar på applåder
för en dans som inte finns

Oh detta liv!

En vessla som ständigt dyker upp
och försvinner
ur hål som inte syns

En stolpe i den stora rondellen
en hållpunkt för tankarna
när livet rusar bakom ryggen

Allting sker många gånger
Allting kommer snart tillbaka

Jag rusar
Du ruskar
Räven raskar

Snart jul
Nyss midsommar

Ser du horisonten?

Jag griper tag och håller kvar

tills allt är över




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-05-16 01:11



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Livets och vardagens accelererande tempo fint beskrivet i denna dikt!
2023-05-16

  Blomma-Stjärna VIP
tunnelseende och ekorrhjul i fyndigt versad text
2023-05-16

  TrollTörnTrappan VIP
Som en seriös cirkus... Med den perfekt omskakande trion : rusar, ruskar, raskar...!

Spännande kompott av föremål, djur och fenomen : Ribba och stolpe, vessla och räv, dans och hål (i sin frånvaro).

2023-05-16

    Lena Söderkvist VIP
Livet rullar på, alltid kommer man tillbaka till utgångspunkten, och borde då bli yr i mössan. Varför är det så svårt att komma vidare? Tänkvärt.
2023-05-16

  Lottie Ålhed VIP
Fint komponerade rader.
2023-05-16

  Koloristen
"Ser du horisonten?" räckte för mig att gilla texten. Gött mos.
2023-05-16

  Ulf Carlsson VIP
Livskarusellen som cirkelkomposition i snabb takt. Lämplig rubrik!
2023-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP