Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tanke möjlig att sjunga


Hoppade ner i tofflorna
gled liksom över golvet
Solen strålösande in
genom köksrutan
Det gammeldags bronsfärgade
handtaget fattades varligt

I den blida vindens
försommarmorgon
sakta strosande över
gårdsgrus med lokalbladets
begivenheter redan
i blickfånget

Årets första skrattmås
blickade ut
och andades in hela
ljusa härligheten från
ett tak i omgivningen

Med en mugg rykande
behaglig Sommarvisa
till Hillevi från tontelevision
klingande undviks en
dag för bråda beslut
istället lång lång morgon
med en tanke cantabilis




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-05-16 08:21



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlat om en morgon av lugn, ro och harmoni.
2023-05-22

  Susen VIP
Bildskapande. Underbart skildrat med en närhet förmedlar du lugnet
2023-05-20

  Elinor Sörensson VIP
Vilken rofylld morgon du
skildrar här. Glädjen som
sjunger i sinnet. Lekande sol,
grusknaster, måsens skrän
och det härliga prasslet när
man bläddrar i papperseditionen
av lokalbladet. Vad är en arla stund
med en e-tidning framför datorn
i jämförelse med det?

2023-05-17

    Lena Staaf VIP
Lugn och njutningsfull stämning förmedlad!
2023-05-16
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP