Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettdikt där jag fick orden dagens matematiklärare och typ från Cikoria Blå. Nu vidarebefordrar jag tre nya ord till TrollTörnTrappan.


Kom och köp en billig lärare

I dagens privatiserade skolvärld behövs billiga matematiklärare

Två plus två blir sju – änna

Fem minus två blir två – typ

Pi=pippifågel




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-05-16 16:07



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om låg utbildningsnivå
där eleverna kommer till korta
chansen för dom att läsa vidare
är långt, långt borta

2023-05-17

  TrollTörnTrappan VIP
Mycket skojigt diktat - mindre skoj i skolans verklighet!

Man får räkna med inflation överallt nuförtiden ;-) Då har månne värdet av "två" blivit tre?? eller motsvarar fem ibland?

2023-05-17

  Blomma-Stjärna VIP
roligt skrivet och klarsynt
- bort med vinsterna på skolan - vi betalar skatt för att få bra skola och sjukvård för alla!
2023-05-16

    Lena Staaf VIP
Roligt skrivet om det privata skoleländet! Bort med vinsterna i skolan!
2023-05-16

    Lena Söderkvist VIP
Håller med om att skolan inte håller måttet, men det beror mest på segregationen. Fast jag gillar det här poemet ändå. Inte klokt att så många elever går ur nian med undermåliga betyg i kärnämnen. På skolan måste man satsa.
2023-05-16

  Gunwale VIP
Bra satir på 3 och 18 ord. (Det blir plus då, va?)
2023-05-16

  Cikoria Blå VIP
I den skolan verkar man har kul iallafall.
Snabbt och bra utfört stafettuppdrag!
2023-05-16

    Sefarge VIP
Huvudsaken är ej att lära
Utan att ge gott betyg så
föräldrarna blir nöjda?
;)

2023-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP