Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÅGELFÄGNAD

Grönpinken piper och skattmasen skränar,
storstarken bygger på taket sitt bo.
Dumherren gärdsmyger hem och förlänar
årstidens fägnad åt kuckelikoo.
Stugsnapparn plockar och tralltrasten visslar,
storboven lockar på dingduvan kär,
skrattugglan hoar och gångpiparn gnisslar,
glödhaken rodnar och råsparven svär.
Skvättbusken pinkar och spetthacken  pickar,
körsångarns "trett-tirri-tsjek-tirri-jai"
ackompanjeras av sotbönans nickar.
Fåglarna fägnar i mitten av maj!








Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-05-18 19:20



Bookmark and Share


  Fd stridspilot
Många raritetsfåglar nämnda i din text. Saknade Viggfinken och dess åskliknande läte.
2023-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP