Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettdikt. Jag fick orden rader, tycker och härligaste av Cikoria Blå. Lämnar över tre nya ord; solen, fängelse och finner till TrollTörnTrappan.


Too many likes will kill you

Ärliga rader bländas i solens sken
Härliga tyckare låser fåfängans fängelse
Blicken i skuggan finner sin längtan
Mörkerkörning med släckta lampor




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-05-23 03:27



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Det börjar med något man berättar ur hjärtat. Som snart - i mötet med publik och media - riskerar att stänga in författaren i ett beroende av viss respons?!

Då blir det mer genuint att hålla sig i skymundan - och kanske berätta på nytt, hur man överlevt sin ensliga färd?!

2023-05-24

    ej medlem längre
Freddie Mercury, vilket orättvist tjuvknep för att sparka in dörren till känslorna. Det behövdes inte ens, dikten hittar hem på egen hand. Dunkla, men innehållsrika rader i finslipad form.
2023-05-23

  N.Femlin
Jag gillar djupet man får om man verkligen sätter sig ner och läser. Jag fastnar på hur vackra varenda rad är, var för sig. Särskilt mycket fastnar jag för "Blicken i skuggan finner sin längtan" som jag tolkar som att man finner de meningsfulla drömmarna på platser dit blicken inte alltid dras, i den vilsamma, egna skuggan, långt borta från solen och omvärldens lockelse. Med det sagt tycker jag att varenda rad speglar ett tankeväckande djup var för sig.
2023-05-23

    Lena Söderkvist VIP
Ibland är det mycket riktigt bäst att bara köra på. Take it or leave it. Gillar rad 2 bäst, den säger mest.
2023-05-23

  Cikoria Blå VIP
Här var det nytänk i form av rim i början på två meningar, istället för som oftast, i slutet, OCH allitteration och det på endast 21 ord.
Sen vete katten ifall jag kan tolka den här dikten...fast det behövs förstås inte...
Dikter ska ju liksom sätta igång något i huvudet på en, ifall det är bra dikter och mitt huvud det är igångsatt nu.



2023-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP