Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett lustmord på Nils Ferlin


I Klarakvarterens skugga

Brrr jag är som en inneboende
en pajas, en slashas, en schas
som fryser på gator i kalla nätter
men stjärnorna kvittar det lika
om en människa är född eller död

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-23 10:27



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Ack ja! Den valsmelodins besynnerliga ord "schajas" är säkert nåt mellanting av "slashas" och "schas" (?)

Man får väl ödmjukt ta emot de rimord som skänkes - vilka dock lyser med sin frånvaro här, till förmån för tonfall och innebörd.

Universums blick blev minst lika känslokall som i de bästa/värsta Ferlin-rader.

2023-05-26

    Lena Söderkvist VIP
And the killer izzzz... Tycker att det blev bra ändå.
2023-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP