Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
var och en firar ledigheten på sitt vis.


I eftermiddagsskenet


Vågen viker sig tvärt för grundet
kaskader far upp över strandkantens sten
Barnen sig drar mot det hägrande sundet
snabbare blir aldrig mänskliga ben
Hör vad i fjärran det stojas och tjoas
och vad det ekar i nejderna kring!
Du som vill lystra skall låta dig roas
som aldrig du gjort över sak och ting

Kaffet flyter på lätta lunchen
I magen blir det till en hel ocean
Efteråt vankas den godaste punschen
någon har druckit så långt hitom stan
Sedan av lättja i hängande mattan
gungas det makligt till knakande rep
rofyllt förstås, men vad tog det åt kattan
som vilade under, ack, som hon pep

Oh, vad hondjuret ilsket blänger
ej snar att förlåta en klampande kluns,
solvarm och glad, eller linor som kränger
sedan han kastat sig ned med en duns
Ättika, tättika, vad skall man säga
för att en katt skall bli lycklig igen
Föga det hjälper att hojta och heja
men kanske en ostbit kan blidka den

Barnen kommer från sundet åter
med metspön och hinkar som väger så lätt
Ändå hörs inte en enda som gråter
lyckan står bi om blott dagen är rätt
Kattan har lagt sig till ro mitt på buken
spinner belåtet, är tung som ett troll
vaggas till ro, får sin tigerpäls struken
och ingen förtret spelar längre roll.



7/5 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-27 09:43



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Tack för en filmiskt berättad rimmad vers. Det var en väldigt roande, vacker och komisk skildring, och visan kände man rytmen till! Heja dej för sådant frimod du bjuder!
2023-05-31

  Blomma-Stjärna VIP
världen kan te sig riktigt behaglig och skön - tack för denna sköna - purr-purr!
2023-05-28

  Cikoria Blå VIP
Mycket bra.
Skulle gå fint att läsa högt i något sammanhang.

2023-05-28

  Gunwale VIP
En behaglig och somrig scen där förnöjsamhet och lycka regerar (för alla till slut)!
Dina rim finner sina platser lika naturligt som alltid!
2023-05-27

  Skatflickan VIP
Så fint att vaggas in i ditt eftermiddagssken så här en lördagsmorgon och känna solsken och lojt hängmattssurr och att det vände från bläng till kattspinnskurr

Härligt
2023-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP