Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vill känna att jag duger som jag är

 

 

 

Har större fördragsamhet
med andras fel och brister
än mina egna

känner piskan vina på ryggen
vet
att handen som håller i skaftet
är min

tränar på att bli lika tolerant
mot mig själv
som jag är mot andra

sakta, sakta släpper jag taget
befriande




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2023-05-29 09:41



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord...man får rannsaka sig själv och träna på att säga att man duger...
2023-05-30

  Eva Helene VIP
Väl beskriven känsla!
2023-05-30

  Öknens Ros VIP
Att ständigt ha fördragsamhet med andras fel och brister bryter ner ens egen självkänsla och självförtroende. Vi borde alla vara mera snälla mot oss själva.
2023-05-30

  Kajan VIP
En i sanning svår konst att bemästra för en del av oss människor .
2023-05-29

  Eva Langrath VIP
Välformulerat om det ständiga pågående arbetet att vis sig själv medkänsla.
2023-05-29

  Kungskobran VIP
Jag är ganska mager om bena
tillika om armar och hals,
men trots alla mina brister och fel
är jag kanske värd en del…

Nils Ferlin
2023-05-29

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om att ha rimliga
krav på sig själv.

2023-05-29

    Max Poisé
Nästan varje gång man vågar släppa taget dyker den befriande känslan upp och klappar tryggt på ens spända axel…
2023-05-29

  Anya VIP
Mycket bra. tänker på Compassionfokuserad terapi här. Medkänsla med sig själv. Bravo!
2023-05-29

  Vindsvala VIP
Är man så sträng mot sig själv så är det mer än nog för att duga som man är.
2023-05-29

  Maria Sundelin VIP
Tror det är vanligt som kvinna att ha en dålig bild av sig själv
Kloka tankar
Kramar
2023-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP